Ako aktualizovať firmware vo FILIP a MAJA
OCWB-002

Aktuálne je možné aktualizovať iba verziu v3.21.xxx a vyššie na hardvéri PN - OCWB-002.

GSM včelárske váhy FILIP a GSM monitoring úľov MAJA je možné programovať na ďiaľku. To znamená zmeniť firmware priamo vo váhe aj keď je priamo na stanovišti pod úľom. O túto službu sa stará WEB server. Tam nájdete aktuálnu verziu firmware. 

Aby ste mohli preprogramovať zariadenie, musia byť povolené automatické aktualizácie. Tie môžete povoliť v aplikácii na WEB serveri alebo formou SMS príkazom "uon". Skontrolovať stav automatických aktualizácii môžete priamo vo WEB aplikácii alebo formou SMS príkazom "set".

Ďalšie podmienky

Váha musí byť v móde GSM. Ak ju máte v móde DISP je potrebné ju prepnúť priložením magnetu podľa popisu tu.

Pre staršie verzie firmware ako v3.30.001 je potrebné aby bola batéria nabitá nad 80%. Pre novšie verzie nad 50%. Je potrebné znovu nastaviť telefónne čísla a emaily 2,3,4,5 v prípade že sa aktualizuje firmware so zmenou stredného čísla verzie. Napríklad z v3.32.037 na v3.34.150.

Ďalšia podmienka je dostupnosť mobilného signálu a aktivovaná SIM karta pre dáta. Sila signálu by mala byť aspoň 40%. Silu signálu zistíte cez SMS príkaz "sq" alebo cez bluetooth aplikáciu

Po akceptovaní aktualizácie sa na displeji vypíše text "UPDF" a začne proces aktualizácie. Vypíše sa na displeji text "_A2_" a hneď potom "_CA_". Aktualizácia trvá približne 15 minút. 

Informatívny výpis výrobných nastavení a verzie HW a SW

Po aktualizácii nedostanete žiadnu informáciu o aktualizácii. Tú si môžete pozrieť vo WEB aplikácii alebo poslaním SMS príkazom "v". Verzia firmware je v tomto výpise pod menom image_n Image-Beehive a výpisom verzie image_v v3.21.718.
Verzia Bootloadera - čo ja zavádzací softvér pre programovanie elektroniky cez internet je pod menom boot_n Boot-WEB a výpisom verzie boot_v v7.2.

V niektorých váhach s verziou v7.2 nefungovala aktualizácia dobre a je nutný servisný zásah na aktualizáciu bootloadera. Verzia bootloadera od verzie v8.5 už nemá známy problém.

Pre aktualizáciu váh s inou verziou elektroniky pre PN - part number - napríklad UMB-001, UMB-004, UMB-005, OCWB-001 a podobne, nebude aktualizácia vykonaná. Tento návod je iba pre elektroniky pre váhu FILIP-G a monitoring úľa MAJA-G s PN OCWB-002.

Principiálne nie je možné na diaľku preprogramovať iba váhy s PN UMB-001 vyrobené v roku 2012 a 2013. Pre tieto váhy sa skončila podpora rozširovania funkčnosti ale kompatibilita s WEB serverom ostala zachovaná a aj formát SMS.

Čo urobiť keď mi na displeji vypisuje COR alebo CAL?
OCWB-002